JD Edwards lanceert nieuwe feature: Sustainability Framework

Halverwege oktober 2024 wordt er een belangrijke stap gezet voor bedrijven die gebruikmaken van Oracle JD Edwards EnterpriseOne. Er wordt een nieuwe feature gelanceerd: het JD Edwards Sustainability Framework. Dit framework speelt in op de groeiende behoefte van bedrijven om milieugegevens efficiënt te verzamelen en te beheren. De focus ligt op het ondersteunen van organisaties bij het naleven van Environmental, Social, and Governance (ESG)-criteria, specifiek gericht op milieubeheer.

Waarom is het JD Edwards Sustainability Framework belangrijk?

Duurzaamheid en milieuvriendelijk opereren zijn niet langer optioneel voor organisaties. De druk om milieugegevens te verzamelen en te rapporteren groeit, vooral omdat bedrijven moeten voldoen aan strenge regelgeving en interne duurzaamheidsdoelen willen behalen. JD Edwards speelt hierop in met een gestandaardiseerde oplossing voor het verzamelen en analyseren van milieugegevens, zodat bedrijven op een eenvoudige manier inzicht krijgen in hun energieverbruik, brandstofverbruik, en de daaruit voortvloeiende CO2-emissies.

JD Edwards EnterpriseOne Sustainability Framework

Bron: Oracle JD Edwards

Wat kun je verwachten van het JD Edwards Sustainability Framework?

Het framework biedt een gestandaardiseerde methode om gegevens uit verschillende bedrijfsactiviteiten te verzamelen en te beheren. Denk aan het vastleggen van gegevens over brandstof- en energieverbruik, wat van belang is om milieueffecten te meten. Door een geïntegreerde aanpak kunnen bedrijven makkelijker voldoen aan zowel verplichte als vrijwillige ESG-rapportages.

Milieugegevens verzamelen: Gegevens zoals energieverbruik en broeikasgasemissies worden op een gestandaardiseerde manier vastgelegd, wat bedrijven helpt om emissies nauwkeurig te monitoren en te rapporteren. Dit helpt bedrijven om mogelijke verbeterpunten te identificeren en zich voor te bereiden op strengere regelgeving.

Integratie met externe oplossingen: Hoewel het JD Edwards Sustainability Framework een sterke basis biedt voor het verzamelen van milieugegevens, kunnen bedrijven externe tools en software integreren voor de berekening en rapportage van hun CO2-uitstoot. Dit maakt het systeem flexibel, zodat het aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van verschillende sectoren en landen.

Voor gedetailleerde informatie kun je hier de officiële documentatie van Oracle bekijken.

De rol van ESG in bedrijfsvoering

Steeds meer bedrijven nemen ESG-principes op in hun strategie, niet alleen om milieueffecten te minimaliseren, maar ook om transparanter te zijn richting investeerders en klanten. Het JD Edwards Sustainability Framework speelt hierop in door bedrijven te ondersteunen bij de milieucomponent van ESG. Het is echter belangrijk om te vermelden dat het framework zich nog in ontwikkeling bevindt. Oracle heeft aangegeven dat er mogelijk aanpassingen in functionaliteiten en integraties kunnen worden doorgevoerd na de eerste release.

Verwachte Oracle JD Edwards Sustainability Framework architectuur

Bron: Oracle – JD Edwards Sustainability Framework – Statement of Direction

Een platform voor de toekomst

Hoewel het JD Edwards Sustainability Framework zelf geen koolstofberekeningen uitvoert, kan het naadloos geïntegreerd worden met externe tools die dat wel doen, zoals Oracle Enterprise Performance Management (EPM) en Oracle Analytics Cloud. Deze tools bieden gedetailleerde analyses en rapportages die bedrijven helpen bij het plannen en optimaliseren van hun duurzaamheidsinitiatieven.

Conclusie

Het JD Edwards Sustainability Framework biedt een veelbelovende oplossing voor bedrijven die hun milieu-impact willen beheren en verbeteren. Met de mogelijkheid om milieugegevens efficiënt te verzamelen en te rapporteren, kunnen bedrijven beter voldoen aan de steeds strengere eisen van ESG-rapportage. Hoewel de functionaliteiten nog kunnen evolueren, is het duidelijk dat deze ontwikkeling een belangrijke stap is richting een meer duurzame toekomst voor JD Edwards-gebruikers.

Wij helpen je graag verder!

Ben je geïnteresseerd in het implementeren van het JD Edwards Sustainability Framework voor jouw organisatie? Wil je meer weten over hoe deze verwachte feature jou kan helpen bij het verzamelen van milieugegevens en het behalen van ESG-doelen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen bij deze belangrijke stap naar duurzaamheid!

    privacyverklaring*

    Gerelateerde kennisbank items

    Nieuws

    Forza Consulting is proud to announce Accounts Payable Automation for Nextworld. We will be launching two finance automation applications for Nextworl…

    Nieuws

    ls Gold member van het Oracle PartnerNetwork (OPN) is Forza Consulting trots dat het een bijdrage heeft geleverd aan het vroeg testen van Oracle’s JD…

    Nieuws

    SCANMAN versie 3 is door Oracle gevalideerd op JD Edwards EnterpriseOne release 9.2. De titel ‘Oracle Validated Integration’ geeft aan dat SCANMAN doo…