Security assessment

Ben jij op zoek naar gemoedsrust en optimale beveiliging voor jouw bedrijf door middel van security assessment? Zoek niet verder! Onze experts staan klaar om jouw systemen grondig te analyseren en kwetsbaarheden op te sporen. Bescherm al jouw kostbare gegevens en reputatie vandaag nog. Kies voor veiligheid. Kies voor succes. Kies voor Forza Consulting als het gaat om de beveiliging van jouw gegevens!

Een security assessment zorgt ervoor dat je bedrijf opgewassen is tegen de aanhoudende pogingen van cybercriminelen om een lek in jouw bedrijf te vinden. Steeds meer dingen worden digitaal geregeld, zo merk je dat ook met je eigen bedrijf. Dankzij de moderne technologieën kun je meer en meer gegevens in een korte tijd verwerken en opslaan. Dit zijn allemaal positieve ontwikkelen voor je bedrijf, maar er schuilt ook een gevaar in. Forza Consulting houdt zich bezig met de manieren waarop we kwetsbare bedrijven weerbaar maken tegen de digitale dreigingen van vandaag de dag.

Door het complexer worden van organisaties, stellen van andere prioriteiten en simpelweg onwetendheid zijn de meeste ondernemingen kwetsbaar voor de diverse manieren waarop de digitale beveiliging kan worden gekraakt. Het is echt een noodzaak om met een security assessment te voorkomen in plaats van te genezen, want wanneer het raak is ben je echt alles kwijt.

Een security assessment van Forza Consulting is als het ware een stresstest voor je bedrijf op het vlak van digitale veiligheid. Er worden simulaties gedaan en ons team zoekt actief naar zwakke plekken in de bedrijfsstructuur. Nog steeds gaan mensen te onvoorzichtig om met gevoelige bedrijfsinformatie. De security assessment is de oplossing om je onderneming waterdicht te maken op het gebied van datalekken.

Klantcases

Wat valt er te verliezen als je geen security assessment doet?

Stel, je doet helemaal niks aan je beveiliging. Grote kans dat er dan een dag komt waarop een wachtwoord uitlekt of een medewerker op de link in een phishingmail klikt. Wat gebeurt er dan? Wat valt er te verliezen als je geen security assessment doet?

Gemiddeld gezien kost één incident zoals dit ongeveer € 80.000. Nogmaals, we hebben het hier over het gemiddelde. Je kent vast wel de berichtgevingen uit het nieuws van scholen of ziekenhuizen die voor honderdduizenden euro’s zijn bedonderd door dergelijke criminelen.

Gek genoeg zien veel ondernemers de noodzaak niet in om mee te groeien met de online wereld en de digitale beveiliging. Een paar van de misvattingen hiervoor zijn onder meer dat het of te duur zou zijn of dat hun bedrijf toch niet een doelwit zou worden omdat het zo kleinschalig is.

Niets is minder waar. Natuurlijk zijn grote instellingen een groter doelwit omdat er meer te halen valt. Maar voor kleinere bedrijven is het de weg van de minste weerstand. Als jij niet investeert in een security risk management gedeelte is het een koud kunstje voor een ervaren hacker of oplichter om er met je bedrijfsgegeven aan de haal te gaan. Dat het duur zou zijn wordt ontkracht door het feit dat de meeste security assessments schaalbaar zijn. Het uitvoerende bedrijf stelt dit makkelijk af op de bedrijfsgrootte.

Hoe vaak moet je een cyber security assessment doen?

Helaas ben je er niet in één keer vanaf met een cyber security assessment. Hackers staan nooit stil. Elke dag worden er nieuwe ontwikkelingen gedaan op het gebied van IT, communicatie, apps en internet. Dit betekent dat er elke dag nieuwe ideeën worden opgedaan hoe bedrijfsgegevens gestolen kunnen worden of hoe je computers geïnfecteerd kunnen worden met een virus.

Dit alles betekent dat jij, net als zij, op de hoogte moet zijn van wat er speelt in de wereld van digitale veiligheid. Een cyber security assessment doe je het beste met regelmaat. Bijvoorbeeld twee keer per jaar. Dan worden alle systemen gecontroleerd, de communicatiewegen gecontroleerd op datalekken en de nieuwe werknemers bijgeschoold op de best practices.

Het beste is om een afdeling te hebben of iemand met veel ervaring toe te wijzen zoals coördinator voor het informeren van het personeel. Op deze manier maak je van security risk assessment een zaak van security risk management.

Wat zijn voorbeelden van aanvallen die een security risk assessment tegenhoudt?

Een aantal voorbeelden van aanvallen die je tegenhoudt met een security risk assessment zijn ransomware aanvallen, DDoS-aanvallen en phishingmail campagnes. Soms gaat het om het verkrijgen van informatie en soms gaat het om puur financieel belang. Hoe dan ook moeten deze ten alle tijden vermeden en afgeweerd worden. Forza Consulting is jouw professionele partij voor advies en uitvoering van de beste beveiliging tests.

Snelle livegang
Out-of-the-Box implementatie
Kennis van alle JDE-versies
JDE-systeem volledig naar wens van de klant

Ransomware

De term ransomware komt uit het Engels. Ransom betekent losgeld. Je bedrijfscomputers worden digitaal gegijzeld als deze software op een of andere manier het systeem kan binnendringen. Je infrastructuur ligt plat, niemand kan meer inloggen of bestanden gebruiken. Er is alleen een venster te zien met een bericht. Vaak zijn dit instructies om een bepaald bedrag (in ontraceerbare crypto valuta’s) over te maken. Pas wanneer het losgeld betaald is kun je je computers weer gebruiken.

Vooral wachtwoordbeheer en systeembeheer zijn de boosdoeners in deze. Met behulp van een security risk assessment worden deze gebieden aangekaart, scherp gesteld en vernieuwd. Zodoende ben je voorbereid op de toekomst en voorkom je een ransomware aanval op jouw bedrijf.

DDoS-aanval

Een DDoS-aanval is een primitieve manier om een netwerk te neutraliseren. De servers waarop jij en je collega’s werken kan maar een bepaalde hoeveelheid data in één keer aan. Met een DDoS-aanval stuurt iemand zo veel data tegelijk dat het systeem overbeladen wordt en uitvalt. Dit zie je het vaakst bij websites. Grote groepen bots doen dan zo veel aanvragen om de website te bezoeken dat deze eruit vliegt. Tijdelijk is je website dan onbereikbaar.

Phishingmails

Je kent ze wel, de phishingmail die beweren dat je de erfgenaam bent van een vermeende Nigeriaanse prins. Het enige wat je resteert te doen is een paar honderd euro overmaken aan de “bank” zodat die de transactie kan goedkeuren. Niets van waar natuurlijk, pure oplichting.

Echter hebben phishingmails ook een ontwikkeling doorgemaakt. Het zijn soms niet eens e-mails meer die op een slinkse wijze geld of informatie willen losmaken bij iedereen die erin trapt. Wat dacht je van de app berichten waarbij iemand volledig het profiel van een bekende heeft nagemaakt en je een tikkie stuurt?

Vooral het opleiden van personeel wat veel via de e-mail werkt heeft baat bij de trainingen in het kader van cyber security assessment. Tijdens zo’n security risk assessment zien we hoe gevoelig jouw bedrijf en de werknemers zijn voor phishingmails. Daarna worden ze opgeleid om ze te herkennen en wat ze ermee kunnen doen.

Bij ons kun je terecht voor het verbeteren van diverse processen in jouw bedrijf. Denk ook aan managed services, security audits en CNC services!

Specialist nodig?

Bij Forza verbinden we de ambitie en strategie van onze klanten met het ERP-systeem, de medewerkers en de onderliggende technologie. Om de focus op de business te laten liggen, bieden wij een reeks van diensten aan (van implementatie van de software, managed services tot interim-opdrachten).

Met 20 jaar aan ervaring staat de klanttevredenheid centraal.

    privacyverklaring*